White Tie: de witte strik van het rokkostuum

De witte strik, is dé final touch van het kostuum en van essentieel belang bij het rokkostuum. De strik is zelf te strikken of voorgestrikt en verstelbaar zodat deze makkelijk om te doen is. Wanneer op een gelegenheidsuitnodiging vermeld staat dat de dresscode ‘White Tie’ is betekent dit dat verwacht wordt dat de mannen in een rokkostuum komen. Ookal is de letterlijke vertaling van White Tie natuurlijke witte strik, hoort hier een rokkostuum bij. Een rokkostuum is compleet met rokhemd, rokvest, rokbroek en rokjas. Onder een rokkostuum is het gebruikelijk om lakschoenen te dragen.

White-Tie Rokkostuum

De lijn van de strik

De strik is gemaakt van katoen of polyester. Wanneer de strik om de nek zit is het de bedoeling dat de lijn zichtbaar is om de boord van het rokhemd. Dit is speciaal omdat normaliter de lijn van een das of plastron niet zichtbaar is en onder de omgeslagen boord van het overhemd zit. Bij een rokhemd zijn de lijn van zowel de strik als de lijn van het rokvest wel zichtbaar.

White-Tie Rokkostuum

Andere benamingen van een gelegenheid met ‘White Tie’ dresscode

Een man wordt in rokkostuum verwacht wanneer er op de uitnodiging van het speciale evenement staat: ‘White Tie’.  Wanneer de organisator wilt dat mannen in rokkostuum komen wordt er ook wel eens ‘Cravate blanche’ of ‘Décorations’ vermeld als dresscode. In Nederland wordt dit echter meestal ‘Dresscode White Tie’ genoemd. Bij een promotie kunnen vrouwen als promovenda of paranimf ook een rokkostuum aan. Op een gala of andere feestelijke avond met dresscode White Tie wordt er bij de vrouwen een lange klassieke galajurk verwacht die elegantie uitstraalt.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de witte strik of over het gehele 5-delige rokkostuum? Wil je een rokkostuum online bestellen in onze webshop of wil je vrijblijvend komen passen bij ons op de Prinsengracht te Amsterdam? Wij helpen jou graag met het verkrijgen van het beste kostuum met de perfecte fit. Bel, sms of WhatsApp voor meer informatie naar PJ op 06 41 79 37 30.