De rokjas van het rokkostuum

Rokjas

Wat is een rokjas en wie draagt het?

Een rokkostuum of white-tie is de meest formele en één van de meeste chique outfits voor een man op een speciale gelegenheid. Het rokkostuum met de authentieke rokjas wordt veelal gedragen door studenten op gala’s, door promovendi tijdens het verdedigen van de PhD aan een universiteit, op bruiloften, als wedstrijdkleding voor ballroomdansers, door orkestleden of musici.

rokjas

Wat maakt de rokjas uniek?

De rok is voorzien van zes grote 23 millimeter gestoffeerde zwarte knopen op de voorzijde. Deze knopen zijn enkel ter decoratie. De jas is altijd open en hoort ook niet dicht te kunnen. De rokjas heeft een statige uitstraling door de twee satijnen en teruggevouwen punten aan de voorzijde. Wat de jas een ‘rok’ maakt zijn de lange panden aan de achterkant. Deze ovaal vormige achterkant hangt laag. Er is geen vaste standaard voor hoe laag deze rok moet hangen. Vaak komen de lange panden uit rond de bovenkant van de kuit. 

Rokkostuum Huren Amsterdam

De mouwen van het rokoverhemd moet ongeveer twee vingers onder de jas uitkomen. Een geheel rokkostuum bestaat uit vijf delen, namelijk een rokjas, rokbroek, rokvest, rokhemd en een White Tie (strik). Onder de rokbroek worden vaak lakschoenen gedragen. Een rokkostuum is niet compleet zonder alle onderdelen. Soms wordt de strik afgewisseld door een andere kleur strik, zoals bijvoorbeeld een strik van de (sport)vereniging. Ook wordt er soms een pochet gedragen, echter is dit niet gepast op alle gelegenheden. Een polshorloge wordt gezien als een overschrijding van de etiquette regels. Een subtiel zakhorloge mag wel worden gedragen. 

Rokkostuum Rokjas

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de rokjas of over het gehele 5-delige rokkostuum? Wil je een rokjas online bestellen in onze webshop of wil je vrijblijvend komen passen bij ons op de Prinsengracht te Amsterdam? Wij helpen jou graag met het verkrijgen van het beste kostuum met de beste fit. Bel, sms of WhatsApp voor meer informatie naar PJ op 06 41 79 37 30.