Huren is duurzaam. Natuurlijk, klinkt leuk. Wij gaan een stapje verder. Bij elke beslissing die wij maken denken we aan de impact. Voor het maken van Rokkostuums en Smokings zijn veel grondstoffen nodig, vooral wol en polyester. Gebruik van land, water, energie en chemicaliën voor de stoffen heeft veel impact op het milieu. Een Rokkostuum of Smoking wordt zelden gedragen en dus zou het zonde zijn als we allemaal een kostuum in de kast zouden hebben hangen. Daarom is huren duurza(a)m(er).

Dit is hoe wij een stap verder gaan

Het is uiteraard niet gek dat uitgerekend een verhuurbedrijf zegt dat huren duurzaam is, verhuren is onze core-business. Hoe gaan wij een stapje verder?

1). We hergebruiken verpakkingsmateriaal en houden verpakkingsmateriaal zo klein mogelijk. Dit scheelt een extra rit voor de koerier. Plastic-tasjes worden hergebruikt.

2). Onze bankrekening is geregistreerd bij een bank die investeert in duurzame ontwikkeling. Dit omdat je met geld invloed kunt uitoefenen om de wereld mooier te maken.

3). We vervoeren pakketjes binnen de Amsterdamse ring A10 met de bakfiets. Helemaal groen, scheelt weer CO2 uitstoot.

4). Afgeschreven kleding en schoenen worden ingeleverd bij een kledingpunt of worden tweedehands verkocht.

5). Facturen worden gemaild en niet geprint, scheelt weer een boom.

6). Stomen doen wij met kokend water zonder chemicaliën. Scheelt weer vieze stoffen in ons milieu.

Huren is duurza(a)m(er). Tot ziens bij RokkostuumHurenAmsterdam.nl

Heb jij nog meer tips of suggesties die ons nog duurzamer maken? Laat het ons weten! Wij verbeteren graag, op alle gebieden.